Megalakult a Magyar Matematikai Tehetségsegítő Hálózat Közhasznú Egyesület

2011. július 6-án, Rév-Komáromban a Rátz László Vándorgyűlés keretében megalakult a Magyar Matematikai Tehetségsegítő Hálózat Közhasznú Egyesület. Az ősz folyamán elindított hálózatépítésre és a Magyar Matematika Tehetségsegítő Tanács létrehozására felkért háromtagú bizottság a hálózat részére közhasznú egyesület létrehozását javasolta. Ez a működési forma lehetővé teszi, hogy hosszú távon hatékonyan, jogi személyként működjön és képviselje a hálózat és az egyesület tagjainak, szervezeteinek az érdekét.

Az egyesületet 73 magánszemély és 5 intézmény/szervezet hozta létre, de természetesen az egyesületbe bárki (akár magánszemély, akár intézmény vagy szervezet) kérheti az Alapítószabály szerint.

A Magyar Matematikai Tehetségsegítő Hálózat Közhasznú Egyesület alakuló Közgyűlése titkos szavazással – az Alapszabálynak megfelelően – 7 tagú elnökséget és 3 tagú ellenőrző bizottságot választott. A szavazások végeredménye:

Elnökség:

Elnöke:dr. Kiss Géza, Budapesst

Alelnöke:Nemecskó István, Budapest

Elnökségi tag:Csordás Mihály, Kecskemét
Elnökségi tag:dr. Katz Sándor, Bonyhád
Elnökségi tag:Keszegh István, Rév – Komárom
Elnökségi tag:Oláh Vera, Budapest
Elnökségi tag, ügyvezető: dr. Pintér Ferenc, Nagykanizsa

Ellenőrző bizottság:

Elnök:Veres Pál, Miskolc
Tag:Meiszterics Zoltánné, Pécs
Tag:Dombi Anna, Pécs

Az Egyesület évi 500 forint éves tagdíjat állapított meg, azzal a kitétellel, hogy ha valaki a II. félévben kéri tagfelvételét, akkor fele tagdíjat kell fizetnie.

A MATEKHÁLÓ Közhasznú Egyesületet 2011 novemberében bejegyezte a bíróság.

Az Alapszabály letölthető a honlapról.

Kérjük, hogy azok, akik nem vettek részt 2011 júliusában az alakuló ülésen, és be szeretnének lépni az egyesületbe, jelezzék e-mailben.